12 Nisan 2017 Çarşamba

Cepli Poğaça


Malzemeler:
2 adet yumurta, (sarıları üzerine)
2 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ,
2 çorba kaşığı toz şeker,
1 paket toz maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
Alabildiği kadar un
Arası için;
200 gr yumuşak margarin.
Üzeri için;
Yumurta sarısı.

Yapılışı:
Derin bir kap içerisine biraz un konulur.
Kalan malzemeler de sırasıyla ilave edilerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hazırlanan hamur, üzeri nemli bir bez ile örtülerek 20 dakika dinlendirilerek mayalanması sağlanır.
Dinlenen hamurdan küçük bezeler hazırlanır.
Bezelerin her biri pasta tabağından az daha küçük olacak daire şeklinde açılır.
Üzerine tereyağı sürülüp ikiye katlanır üzerine tekrar tereyağı sürülüp tekrar katlanır.
El ile üzerine hafifçe bastırıp, yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir.
Bütün bezeler şekillendirilip, hazırlandıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürülür.
Tekrar mayalanması için 20 dakika kadar daha dinlendirilir ve ardından önceden ısıtılan 175° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Poğaçalar soğuduktan sonra cepleri tercihe göre, domates, salatalık, salam ve peynir benzeri malzemelerden konulup servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder