12 Nisan 2017 Çarşamba

Hamsili Pilav




Malzemeler ;
1 kilo hamsi
2. su bardağı pirinç
4 adet orta boy soğan
zeytin yağı artı dilerseniz az tereyağı
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
tuz, karabiber , yeni bahar, nane, az tarçın, ve arzu ettiğiniz diğer baharatlar

Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp suda bekletin, soğanları ve sarımsakların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın, pilav tenceresine zeytin yağını koyup kızdırın fıstıkları ekleyip kavurun, soğan ve sarımsakları koyup kavurmaya devam edin sararıp yumuşayınca pirincin suyunu süzüp tencereye ekleyin, kavurun
Pirinç kavrulunca kuş üzümünü ve sıcak suyu ekleyip , suyunu çekene kadar pişirin , iç pilava baharatları ve ince ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu ekleyip ılınmaya bırakın,
Hamsilerin kılçıklarını ayırıp temizleyin , bol suda yıkayın , orta boy kelepçeli kek kalıbını yağlayıp her yerini unlayın fazla unu ters çevirip silkeleyerek boşatın ,
Kalıbın ortasından başlayarak parlak yüzü dışa gelecek şekilde hamsileri sık sık olacak şekilde fotoğrafta görüldüğü gibi aralarda hiç boşluk olmayacak şekilde dizin, kenarlarını dışa sarkıtarak dizip, iç pilavını dikkatlice yayıp dışa sarkan hamsileri içine doğru koyup kalan hamsilerle yüzeyi dışa bakacak şekilde sık aralıklar ile dizin,
yarı çay bardağı zeytin yağını hamsilerin üzerinde yavaşça gezdirin fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp hamsili pilavı pişirmek üzere fırına koyun, üzer kızarınca fırından alın, pişme süresi yaklaşık minimum 30 dakika maksimum 45 dakikada pişecektir.
Pilavı fırından çıkarınca sıcak olarak dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder